Nový produkt
Kompostér, který zpracovává bioodpad pomocí fermentace. Je vyroben z recyklovaných materiálů a poradí si s téměř veškerým organickým odpadem.
Tento produkt již není na skladě
Datum dostupnosti:
Rozměry: 34 x 24 x 24 cm
Objem: 9,6 l
Co patří do kompostéru Bokashi Organko 2 – co mu chutná
Do kompostéru Bokashi může přijít téměř veškerý organický odpad. Větší kusy doporučujeme nakrájet na menší, tím se proces fermentace usnadní.
Co nepatří do kompostéru Bokashi Organko 2 – s čím si neporadí
Pokud budete výsledný produkt vyhazovat do hnědé popelnice na bioodpad, nepřidávejte do kompostéru Bokashi žádný odpad živočišného původu.
Jak začít kompostovat s Bokashi kompostérem?
Co je Bokashi směs?
Součástí balení je i Bokashi směs, která podporuje proces fermentace. Je vyrobena z obilných otrub a melasy, obohacena o bakterie kyseliny mléčné, kvasinky, fotosyntetizující organismy a enzymaticky aktivní houby. 1 kg Bokashi směsi by mělo vydržet na 30-50 dní. Bokashi směs si můžete dokupovat nebo vyrobit sami podle návodných videí.
Jaký je výsledný produkt kompostéru Bokashi Organko 2?
Nejenom hřejivý pocit, že snížíte množství odpadu na skládkách a ve spalovnách, ale hlavně budete moct půdě vrátit, co jí v dnešních dnech schází – základ pro kvalitní kompost, a Bokashi čaj.
Jak dlouho trvá, než se Bokashi nádoba naplní?
Doba naplnění kompostéru je individuální a závisí na množství vyprodukovaného odpadu, průměrná doba naplnění běžnou rodinou je cca 14 dní.
Kdy stočíte první Bokashi čaj a co s ním?
Fermentační tekutinu – Bokashi čaj, který během procesu vzniká, se objeví zhruba po 14 dnech od zahájení plnění nádoby. Lze jej stáčet kohoutkem vespod nádoby a následně jej použít jako hnojivo pro květiny (v poměru 1:200 s vodou) nebo jako přírodní čistič odpadu. Výluh stáčejte každých 3-5 dní.
Není kompostér Bokashi Organko 2 cítit?
Bokashi metoda využívá procesu fermentace bez přístupu vzduchu (vzduchotěsné víko). Uvnitř kompostéru tedy nic nehnije, neuniká nepříjemný zápach a odpad neláká hmyz. Kdyby přece jen něco bylo špatně, Bokashi FAQ nebo naše kompostovací poradna pomůžou.